1 na 100 Pigwowiec i Miód

Udostępnij artykuł
Browarnicy Browaru Kormoran podczas tworzenia nowej kompozycji smakowej skupili się na stworzeniu piwa, które jest synonimem orzeźwienia.

Zdecydowana goryczka została zastąpiona lemoniadowym złożeniem naturalnego miodu i soku z pigwowca. Dzięki temu piwo jest fantastycznie lekkie, z miodową nutą i kwaskowatym charakterem pigwowca. Całość tworzy doskonałą kompozycję, która jest niefiltrowana, czyli w butelce znajduje się wszystko, co najlepsze z użytych składników.

STACJA BENZYNOWA & CONVENIENCE STORE
NAJBARDZIEJ PRAKTYCZNE, NOWOCZESNE I NIEZALEŻNE
CZASOPISMO BRANŻY STACJI PALIW
> link do aktualnego numeru <

Browarnicy Browaru Kormoran proponują więc piwo, w którym udało się połączyć cechy trzech najbardziej modnych trendów w piwowarstwie: piw niskoalkoholowych, kwaśnych i radlerów. Elementem, z którego są najbardziej dumni jest fakt, że jego smak to wyłączna zasługa tylko naturalnych surowców, w tym miodu od zaprzyjaźnionego pszczelarza z Warmii i Mazur oraz soku z pigwowca od plantatora spod Kazimierza Dolnego.

31 lipca br. piwo 1 na 100 Pigwowiec i Miód wyjechało z browaru. W pierwszej kolejności piwo trafiło do hurtowni i sklepów specjalistycznych w całej Polsce. Po 9 sierpnia będzie dostępne w sieciach Auchan i Makro.

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k. Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.

Opublikowano: 07.08.2018
Aktualizacja: 07.08.2018