Strona główna Wiadomości Nowy raport roczny Lotos

Stabilizacja i bezpieczny rozwój

Nowy raport roczny Lotos

Petrolnet.pl, 14 września 2017

Grupa Kapitałowa Lotos opublikowała Zintegrowany Raport Roczny 2016. Raport prezentuje wyniki ekonomiczne, środowiskowe, społeczne oraz kwestie pracownicze, praw człowieka i etyki w działalności, zgodnie z wymogami międzynarodowego standardu Global Reporting Initiative (GRI G4) i zaleceniami Parlamentu Europejskiego.

Nowy raport roczny Lotos

Autor: Grupa Lotos

To już ósmy Zintegrowany Raport Roczny Grupy Kapitałowej Lotos.

Publikacja zatytułowana „Stabilizacja i bezpieczny rozwój” dostępna jest pod adresem: www.raportroczny.lotos.pl. Tytuł Raportu za 2016 r. nawiązuje do przyjętej przez Zarząd Grupy Lotos, pod koniec ubiegłego roku strategii Spółki na lata 2017-2022. Koncern opiera swoje plany na stabilizacji i bezpiecznym rozwoju w kluczowych obszarach działalności z równoległym silnym wsparciem dla procesu wdrażania innowacji. Raport uwzględnia także informacje właściwe branży, dzięki zastosowaniu Suplementu dla sektora gazu i ropy naftowej.

– Lotos realizuje strategię, która ma na celu maksymalne uniezależnienie Polski od dostaw surowców z jednego kierunku. To oznacza m.in. zwiększanie dostaw węglowodorów drogą morską oraz rozwój własnego segmentu wydobywczego. W minionym roku Lotos kontynuował też budowę kompleksu instalacji rafineryjnych w ramach Projektu Efektywnej Rafinacji (EFRA). Dzięki realizacji projektu koncern będzie w stanie dostarczyć kontrahentom do 900 tys. ton dodatkowych paliw rocznie. Zamierzamy dokończyć realizowane w poszczególnych segmentach biznesowych inwestycje prorozwojowe, zoptymalizować działalność i zwiększyć efektywność funkcjonowania naszej grupy kapitałowej. W kolejnych latach będziemy analizować i wybierać najlepsze warianty rozwoju Lotosu, w taki sposób, by móc dynamicznie wdrażać je w życie, z korzyścią dla naszych klientów, akcjonariuszy i pracowników – podkreśla Marcin Jastrzębski, prezes zarządu grupy Lotos. Ilustracją tych słów jest zawartość najnowszego raportu rocznego spółki.

Zgodnie z dobrymi praktykami raporty roczne koncernu publikowane są wyłącznie w formie elektronicznej. Stanowi to znaczące ułatwienie dla zróżnicowanych grup odbiorców, gdyż zapewnia możliwość korzystania z licznych funkcjonalności on-line, odpowiadających ich preferencjom. Wśród nich znajdują się m.in. samodzielne komponowanie wybranych treści, narzędzia społecznościowe pozwalające dzielić się informacjami z innymi odbiorcami oraz wyszukiwarka treści, ułatwiająca szybki dostęp do szczególnie interesujących zagadnień. Treści Raportu zintegrowano z zawartymi w serwisie internetowym i raportach spółki z poprzednich lat. Publikacja jest przyjazna dla użytkowników i środowiska, m.in. dzięki opcji ekologicznego wydruku i ułatwieniom dla osób słabo widzących.

– Publikacja Zintegrowanego Raportu Rocznego to ukłon w stronę naszych interesariuszy. Dzięki temu wydawnictwu jesteśmy bardziej transparentni i dostarczamy wiedzę na temat kluczowych aspektów działalności firmy, ułatwiając tym samym podejmowanie decyzji biznesowych potencjalnym inwestorom czy analitykom giełdowym – mówi Witold Pasek, dyrektor ds. marketingu Grupy Lotos.

NAJNOWSZE WYDANIE
STACJE PALIW – SPRZEDAŻ DETALICZNA – RAPORT 2017
kliknij aby zapoznać się z publikacją!

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k. Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.

BROG B2B © BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k. Wszelkie prawa zastrzeżone.

25 maja 2018 roku zacznie obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (określane jako "RODO", "ORODO", "GDPR" lub "Ogólne Rozporządzenie o Ochronie Danych").
W związku z tym chcielibyśmy poinformować o przetwarzaniu Państwa danych oraz zasadach, na jakich będzie się to odbywało po dniu 25 maja 2018 roku. Poniżej znajdą Państwo podstawowe informacje na ten temat. Proszę pamiętać, że w razie jakichkolwiek pytań lub wątpliwości w tym zakresie możesz skontaktować się z nami wysyłając e-mail na adres biuro@brogb2b.pl.

Kto będzie administratorem Państwa danych?
Administratorem Państwa danych będziemy my: BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp. k. z siedzibą w Warszawie (dalej będziemy używać skrótu "BROG B2B"). Szczegółowe informacje dotyczące administratora znajdują się w polityce prywatności.

O jakich danych mówimy?
Chodzi o dane osobowe, które są zbierane w ramach korzystania przez Państwa z naszych usług, w tym portali internetowych i innych funkcjonalności udostępnianych przez BROG B2B (np. subskrypcja bezpłatnych newsletterów czy formularz zamówień).

Dlaczego chcemy przetwarzać Państwa dane?
Przetwarzamy te dane w celach opisanych w polityce prywatności.

Komu możemy przekazać dane?
Zgodnie z obowiązującym prawem Państwa dane możemy przekazywać podmiotom przetwarzającym je na nasze zlecenie, np. podwykonawcom naszych usług oraz podmiotom uprawnionym do uzyskania danych na podstawie obowiązującego prawa np. sądom lub organom ścigania – oczywiście tylko gdy wystąpią z żądaniem w oparciu o stosowną podstawę prawną.

Jakie mają Państwo prawa w stosunku do swoich danych?
Mają Państwo między innymi prawo do żądania dostępu do danych, sprostowania, usunięcia lub ograniczenia ich przetwarzania. Mogą Państwo także wycofać zgodę na przetwarzanie danych osobowych, zgłosić sprzeciw oraz skorzystać z innych praw wymienionych szczegółowo w Polityce Prywatności. Tam też znajdą Państwo informacje jak zakomunikować nam Twoją wolę skorzystania z tych praw.

UKRYJ TE INFORMACJE