Belgijskie ALE dołącza do rodziny piwnych specjalności Żywca

Udostępnij nas na:
Marka Żywiec nie ustaje w odkrywaniu przed konsumentami bogactwa piwnego świata. Wychodząc naprzeciw ich oczekiwaniom Browarnicy z Żywieckiej Szkoły Piwowarskiej właśnie uwarzyli nowe piwo – Żywiec Belgijskie ALE.

Żywiec Belgijskie ALE to zbalansowane, przyjemnie słodowe i aromatyczne piwo górnej fermentacji typu Belgian Pale Ale. Fermentowane jest w otwartych kadziach z użyciem szczepu drożdży belgijskich. Charakteryzuje się pełnym smakiem i bogatym aromatem z wyczuwalnym bukietem przyprawowo-owocowym oraz bursztynową barwą. Najlepiej smakuje podane w temperaturze 8-10 stopni C w dedykowanym do ALE pokalu.

–Piwa belgijskie należą obecnie do najpopularniejszych w Europie, mimo to w Polsce wciąż są mało znane. Chcąc przybliżyć Polakom nowy styl piwny, zdecydowaliśmy się poszerzyć nasze portfolio o Belgijskie ALE – mówi Anna Paciejewska-Łapińska, kierownik marki Żywiec. – To kolejny wariant, który jest współczesną interpretacją klasycznego gatunku piwnego, opracowaną przez naszych browarników i kolejna specjalność, na temat której będziemy edukować konsumentów, opowiadając o jej historii, charakterystyce czy dopasowaniu dedykowanego szkła – dodaje Paciejewska.

Piwo Żywiec Belgijskie ALE dostępne jest od sierpnia br. w butelce zwrotnej 500 ml. Nowego piwa będzie można spróbować również w Ambasadach Żywca. Wprowadzeniu nowego produktu towarzyszyć będzie kampania digital oraz w punkcie sprzedaży.

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.