Restauracje Subway na stacjach Lukoil – zdjęcia

Udostępnij nas na:
– Do końca roku chcemy otworzyć dziesięć restauracji i mamy już podpisane umowy dotyczące współpracy w tym zakresie. A plany na 2019 są jeszcze bardziej ambitne – powiedział Krzysztof Strzelecki, prezes Amic Polska, w wywiadzie z naszą redakcją na łamach czerwcowego wydania magazynu „Stacja Benzynowa & Convenience Store”.

Walka o klienta

Sieć stacji Lukoil w Polsce po przejęciu przez fundusz inwestycyjne Amic Energy przeżywa intensywny rozwój. Nasz portal jako pierwszy w Polsce poinformował 19 czerwca br. o nadchodzącym rebrandingu w artykule pt. Stacje Lukoil w Polsce zmienią brand na Amic. Jednak plany sieci wykraczają znacznie poza samą zmianę wizerunku. W pierwszej na rynku rozmowie opowiedział o nich prezes Amic Polska – Krzysztof Strzelecki.

– Z naszego punktu widzenia tworzymy, w oparciu o swoje bogate doświadczenia na polskim rynku retailowym, najbardziej atrakcyjną ofertę dla klientów. Zbudowaliśmy zespół ludzi, którzy zdobywali doświadczenie w różnych firmach paliwowych. Staramy się kondensować tę wiedzę i na jej podstawie tworzyć wyjątkową ofertę. Wdrażamy ciekawy koncept gastronomiczny, który trochę wybiega poza to, do czego przyzwyczaiły nas koncerny. Zaoferowaliśmy konsumentom własny, bardzo atrakcyjny koncept kanapkowy, który wprowadzamy na przebudowywanych stacjach. Ale również chcemy wdrożyć, a z mojej perspektywy kontynuować pomysł, za który odpowiadałem w poprzedniej sieci, w której pracowałem. Mam tu na myśli współpracę franczyzową z Subwayem. Pierwsza stacja ruszyła już 23 czerwca br. Chcemy w ten sposób podnieść rozpoznawalność naszej marki przez synergię z dużą marką foodową. To jest ciekawy, świeży, zdrowy koncept, który idealnie pasuje do modelu operacyjnego stacji paliw – powiedział Krzysztof Strzelecki, prezes Amic Polska, w wywiadzie z naszą redakcją na łamach czerwcowego wydania magazynu „Stacja Benzynowa & Convenience Store”.

Przeczytaj wywiad z prezesem Amic Polska 
w bezpłatnej wersji elektronicznej magazynu
>> proszę kliknąć okładkę <<

Czas zmian

Warto przy tym dodać, że restauracja Subway otwarta w czerwcu w Gdyni przy stacji Lukoil 019 jako pierwsza w Polsce i w Europie została uruchomiona w najnowszym formacie, do tej pory funkcjonującym przede wszystkim w USA.

– Subway stoi u progu dużych zmian. Sieć wprowadza nowy koncept o nazwie Fresh Forward. Na naszej stacji w Gdyni powstała restauracja już w nowym formacie Restaurant of the Future (który jest częścią projektu Fresh Forward). Wszystkie następne restauracje otwierane w Polsce, będą również działały w tym standardzie, ale premiera miała miejsce właśnie w Gdyni, na stacji Lukoil – dodał Krzysztof Strzelecki.

I rzeczywiście, 13 września w podwarszawskim Piasecznie, miało miejsce uroczyste otwarcie stacji Lukoil, która przeszła modernizację, a wewnątrz pawilonu handlowego powstała restauracja Subway w standardzie Fresh Forward.

Więcej o współpracy sieci Lukoil z marką Subway mogą Państwo przeczytać w obszernym wywiadzie z Krzysztofem Strzeleckim, prezesem Amic Polska, w czerwcowym wydaniu magazynu „Stacja Benzynowa & Convenience Store”.

Zobacz zdjęcia


Fot. BROG B2B

Fot. BROG B2B
Fot. BROG B2B

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k. Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.