SCM prezentuje kubki waflowe z czekoladą

Udostępnij artykuł
Kawa w naczyniu w pełni ekologicznym, ponieważ… można je zjeść! Oto kawa w kubku waflowym z czekoladą, o których wszyscy mówią. Nie tylko ze względu na formę, która zyskuje na popularności w social media, ale także ze względu na trend zero waste polegający na redukcji odpadów, zwłaszcza w gastronomii.

Prezentujemy uniwersalną recepturę na wyśmienitą kawę smakową w pysznym wafelku:
• 10 ml syropu MONIN Salted Caramel lub inny rekomendowany smak do kawy
• 1 espresso
• spienione mleko
• kubek waflowy z czarną lub białą czekoladą

Do kubka waflowego wlej sos lub syrop, espresso i uzupełnij spienionym mlekiem. Czekolada w kubku wytrzymuje wysoką temperaturę espresso, więc nie wymaga schładzania. Piankę udekoruj Pisakami MONIN Latte Art Caramel lub Chocoa. Podaj na talerzyku lub w serwetce. Mleko na zimno polecamy spienić w specjalnym pojemniku do spieniania mleka Vitamix Aerating Container.

Firma SCM działa od września 2005 roku,a od lipca 2012 jest wyłącznym dystrybutorem produktów MONIN na Polskę.

Opublikowano: 07.05.2019
Aktualizacja: 07.05.2019