Wielozbożowe ciastka Petit Crunch w trzech smakach – nowość

Udostępnij nas na:
Szeroka gama produktów znanego producenta poszerzyła się o nowość – wielozbożowe ciastka Petit Crunch w trzech wariantach: z rodzynką, czekoladą i żurawiną. Ta smaczna i poręczna przekąska idealnie sprawdzi się w roli drugiego śniadania, które można zabrać ze sobą do pracy lub szkoły.

Najnowsza pozycja w ofercie firmy Sawex to odpowiedź na stale rosnące zainteresowanie klientów produktami łączącymi w sobie dobroczynne właściwości i wyjątkowe walory smakowe. W jej skład poza bogatymi w wartości odżywcze zbożami i płatkami wchodzi także mąka Teff, zwana również miłką abisyńską. Produkty marki Petit Crunch to źródło cennego białka i błonnika, dlatego stanowi doskonałą propozycję drugiego śniadania czy smacznej przekąski, po którą sięgniemy w ciągu dnia. W pudełku znajdziemy 6 poręcznych woreczków, w których umieszczono po 4 sztuki ciastek. Dzięki temu z łatwością zapakujemy odpowiednią dla nas ilość do torby czy plecaka. Wielozbożowe ciastka Petit Crunch dostępne są w trzech wariantach smakowych – z czekoladą, rodzynką i żurawiną.

STACJA BENZYNOWA & CONVENIENCE STORE
NAJBARDZIEJ PRAKTYCZNE, NOWOCZESNE I NIEZALEŻNE
CZASOPISMO BRANŻY STACJI PALIW
> link do aktualnego numeru <

Ciastka z czekoladą

Petit Crunch z czekoladą zawierają płatki owsiane, bogate m.in. w białko. W składzie ciastek znajdziemy również pełnoziarnistą mąkę pszenną, żytnią, jęczmienną i orkiszową, które są cennym źródłem błonnika odpowiedzialnego za prawidłową pracę naszych jelit. Dzięki dodatkowi czekolady mogą stanowić świetną alternatywę dla batonów czy innych słodyczy.

Ciastka z rodzynką

Petit Crunch z rodzynką to produkt wielozbożowy, w którego składzie znajdziemy bogate w błonnik płatki pszenne, owsiane i żytnie oraz mąkę gryczaną, orkiszową i jęczmienną. Rodzynki to z kolei smaczny dodatek z odrobiną słodyczy. Ciastka stanowią zatem doskonałą przekąskę, która sprawdzi się jako drugie śniadanie w szkole, pracy czy podróży.

Ciastka z żurawiną

Petit Crunch z żurawiną w swoim składzie zawierają m.in. płatki owsiane, pszenne, żytnie i jęczmienne oraz pełnoziarnistą mąkę pszenną gryczaną i orkiszową. Obecność wartościowych zbóż sprawia, że ciastka są źródłem błonnika, który poza korzystnym wpływem na pracę przewodu pokarmowego na długo zapewnia uczucie sytości. Z kolei żurawina przełamuje smak ciastek, dodając nieco kwasowości.

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k. Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.