Sieć stacji paliw Moya powiększyła się o nowy obiekt w Poznaniu. Punkt mieści się przy ul. Obornickiej 263, nieopodal osiedli Podolany i Piątkowo. Stacja oferuje nie tylko najwyższej jakości paliwa, lecz także dysponuje rozbudowanym konceptem gastronomicznym Pizza & Caffe Moya, w którym oprócz gorących napojów, czyli kawy, herbaty, jak i tradycyjnych przekąsek – hot dogów i zapiekanek – klienci mogą skosztować stripsów z kurczaka w zestawie z frytkami, pizzy, pierogów i wielu innych potraw.
Stacja jest czynna całą dobę. Została dostosowana do kierowców samochodów osobowych, jak również ciężarowych. Można zatankować na niej wszystkie rodzaje paliwa dostępne w ofercie Moya: benzynę 95, 98, olej napędowy standardowy oraz wzbogaconą wersję ON Moya Power, a także LPG. Użytkownicy diesli mogą skorzystać z płynu AdBlue, a specjalnie dla „truckerów” został przygotowany dystrybutor tzw. szybkiego diesla. Dodatkowo na klientów czeka dobrze zaopatrzony sklep z artykułami spożywczymi i motoryzacyjnymi.
– Nowy obiekt jest pierwszym w Poznaniu, a dwudziestym siódmym w Wielkopolsce. Jesteśmy wyraźnie widoczni przy drogach lokalnych, w mniejszych miejscowościach. Naszym celem jest zaznaczenie obecności także w większych ośrodkach. Poznań to kolejne z dużych polskich miast, w których można zatankować pod szyldem Moya. Cieszymy się, że możemy zaprezentować naszą ofertę także mieszkańcom stolicy Wielkopolski, tym bardziej, że obiekt w Poznaniu jest 250. stacją w naszej sieci – mówi Filip Puchalski, dyrektor operacyjny ds. sieci stacji paliw Moya oraz członek zarządu Anwim.
Głównym wyróżnikiem obiektu w Poznaniu jest bistro Pizza & Caffe Moya. Można w nim zjeść nie tylko hot dogi, zapiekanki, kanapki czy napić się kawy oraz herbaty. Menu zostało rozszerzone o pieczone na miejscu pizzy w sześciu wariantach smakowych (margherita, pepperoni, capriciosa, farmerska, Moya – z białą kiełbasą serem wędzonym i szczypiorkiem oraz podhalańska – z wędzonym serem i boczkiem); zestawy obiadowe: pierogi z pieca – z mięsem lub ruskie, stripsy z kurczaka lub filety z dorsza w zestawie z frytkami. Wszystkie warianty pizzy dostępne są w cenie 20 zł.
Zapiekanki przygotowywane są na, wypiekanym na stacji, pieczywie na zakwasie. Dostępne będą w czterech smakach: z kurczakiem i bekonem, z pepperoni, z pepperoni i papryką oraz wersja vege z serem i pieczarkami. Kanapki klienci będą mogli zamówić w jednym z siedmiu wariantów: tradycyjna „Kanapka polska” – z kiełbasą krakowską i ogórkiem kiszonym, kanapka z pasztetem, ostra „Kanapka Szefa” z pieczonym kurczakiem i jalapeno, „Szkolna” ze stripsami z kurczaka, chrupiący rogal z szynką i serem, a dla zwolenników diety bezmięsnej, pyszna „Kanapka włoska” z mozzarellą i suszonymi pomidorami oraz z żółtym serem i warzywami. Każda z kanapek dostępna będzie w zestawie z dowolną kawą o 2 zł taniej.
– Koncept Caffe Moya jest miejscem znanym i lubianym przez podróżnych. Chcemy jednak naszym klientom dać coś więcej, dlatego rozszerzamy menu w niektórych naszych punktach gastronomicznych o świeże, przygotowywane na miejscu produkty. W Pizza & Caffe Moya dostępnych jest aż sześć wariantów pizzy, którą można zjeść na miejscu w specjalnie wydzielonej części restauracyjnej lub zabrać na wynos. Pizza wypiekana jest na miejscu przez całą dobę. Danie można również zamówić telefonicznie i odebrać o wyznaczonej porze. Pizza sprzedawana jest też na kawałki. Podróżni także chcą mieć możliwość spożycia dobrych jakościowo i smacznych posiłków. Nasz koncept gastronomiczny rozwijamy w trosce o ich dobre samopoczucie i satysfakcję– dodaje Filip Puchalski.
Dodatkowym wyróżnikiem oferty nowej stacji są również słodkie artykuły: brownie, muffiny czekoladowe oraz wypiekane na miejscu rogale o smakach malinowym i czekoladowym.
Na stacji dostępna jest także kolektura Lotto. Jest to kolejny obiekt o standardzie premium w sieci Moya.
© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.