Nowe sosy w ofercie gastronomicznej Caffe Moya

Sieć stacji paliw Moya wprowadza siedem nowych sosów, które będą wzbogacać smak potraw serwowanych w koncepcie gastronomicznym Caffe Moya. Producentem sosów jest ceniona na rynku firma Fanex. Wielbiciele smakowych doznań mogą wybierać spośród klasycznego ketchupu, sosu 1000 wysp, sosu czosnkowego, musztardy słonecznej, sosów duńskiego „Remulada”, amerykańskiego oraz salsy mexicana.

Sosy standardowo podkreślają charakter hot-dogów i zapiekanek dostępnych na stacjach Moya, ale na życzenie klientów są również dodawane do pozostałych produktów dostępnych w ofercie Caffe Moya, takich jak pizza czy frytki i stripsy z kurczaka. Wysoka jakość składników – warzyw, przypraw i starannie wyselekcjonowanych dodatków, a także pilnie strzeżona technologia produkcji sprawiają, że nowe sosy Moya mają idealną konsystencję, wyrazisty aromat i niezapomniany smak.

– Smaki są wybrane w taki sposób, żeby każdy znalazł coś dla siebie. Jest ukochany przez dzieci łagodny i słodki ketchup, dla amatorów egzotycznych smaków pomidorowo-paprykowa salsa mexicana czy ostry sos amerykański dla miłośników pikantnej kuchni. Pierwsze dwa smaki, czyli sos duński i amerykański są wprowadzane obecnie do naszej sieci, a do końca lipca zawita tam kolejnych pięć wariantów – zapewnia Agata Stanicka, zastępca dyrektora ds. operacyjnych Moya.

Starannie wyselekcjonowane pomidory i przyprawy sprawiają, że każda potrawa z dodatkiem ketchupu nabiera indywidualnego charakteru i niepowtarzalnego smaku.

Ketchup Moya będzie idealnym dopełnieniem smaku nie tylko hot-dogów, zapiekanek, kanapek czy pizzy, ale też serwowanych w Caffe Moya dań obiadowych.

Sos Moya 1000 wysp to jeden z najsłynniejszych smaków sosów na świecie – doskonale komponuje się z hot-dogami, frytkami, a jego łagodny aromat idealnie urozmaica smak zapiekanki.

Sos Moya czosnkowy ma wyrazisty, ale jednocześnie dobrze zbalansowany smak – nie przyćmiewa głównego dania, ale subtelnie zaznacza swoją obecność na podniebieniu.

Dla wszystkich, którzy kochają eksperymenty kulinarne polecamy połączenie duńskiego sosu Moya Remoulada z innymi sosami – musztardą czy ketchupem. Jego łagodny aromat, w którym można odnaleźć nutkę curry i całe bogactwo warzyw idealnie pasuje do dorsza z frytkami serwowanego w ramach dań obiadowych w Caffe Moya.

Nic nie podkreśla lepiej smaku hot-dogów, niż sos Moya amerykański – pikantny, kremowy, z zaakcentowanym aromatem prażonej cebulki. Ten sos ze zwykłego hot-doga tworzy wyrafinowaną przekąskę, a pizzy nadaje mocnego charakteru.

Sos Moya salsa meksykańska to smak nie tylko dla miłośników kuchni zza oceanu. Wyczuwalne kawałki papryki oraz warzyw, wzbogacone całą feerią przypraw są prawdziwą ucztą dla podniebienia i niespodzianką dla wielu smakoszy.

Łagodna, ale jednocześnie wyrazista Musztarda Moya Słoneczna jest doskonałym uzupełnieniem wielu potraw – podkreśla smak zarówno prostych, jak i wykwintnych dań.

Koncept gastronomiczny Caffe Moya jest obecny na niemal wszystkich stacjach paliw sieci Moya. Asortyment gastronomiczny jest nieustannie rozszerzany i dopasowywany do zmieniających się potrzeb klientów odwiedzających stacje. Podstawą konceptu jest sześć rodzajów kawy serwowanej z samoobsługowego ekspresu oraz wybór produktów gastronomii podstawowej: hot-dogów, zapiekanek, kanapek i ciastek.

W ubiegłym roku w Caffe Moya pojawiła się też nowa kategoria produktów o nazwie „dania z pieca”, czyli dań typowo obiadowych, przygotowywanych na miejscu na zamówienie klienta. W tej ofercie znaleźć można prawdziwie włoską pizzę, pierogi prosto z pieca czy chrupiące stripsy z kurczaka podawane ze złocistymi frytkami. Warto też przy najbliższej okazji spróbować produktów z oferty „przygotowywane na świeżo”: jedynych w swoim rodzaju zapiekanek i kanapek robionych na miejscu.

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.