Nowe batony Be-Kind zawierają min. 51 proc. pełnego zboża, a w zależności od wariantu także miód i owoce. Nowość od Mars Wrigley dostarcza cennego błonnika, którego często brakuje w diecie Polaków[1].
W odpowiednio zbilansowanej diecie produkty zbożowe powinny stanowić znaczącą część posiłków i warto je jeść nawet kilka razy dziennie. Ważne, by wybierać te, które powstały z pełnego ziarna, czyli zawierają okrywę nasienną. Dzięki temu zachowują cenne składniki, w tym witaminy, składniki mineralne i błonnik.
Wyniki badań pokazują, że większość z nas nie spożywa jednak codziennie wystarczającej ilości błonnika, pochodzącego z produktów pełnoziarnistych[2].
Mars Wrigley, odpowiadając na potrzeby konsumentów i działając zgodnie z hasłem marki Be-Kind „Bądź dobry dla siebie, abyś mógł być dobry dla innych”, wprowadził do oferty trzy nowe warianty batonów pełnoziarnistych – z owsem i maliną, owsem i miodem oraz owsem i bananem. Są one nie tylko smaczne, dostarczają też organizmowi cennych składników odżywczych. Każdy z nich zawiera pięć pełnych ziaren: owsa, prosa, gryki, amarantusa i komosy ryżowej, które razem stanowią min. 51 proc. składu. Produkty Be-Kind nie zawierają sztucznych barwników, aromatów ani konserwantów.
[1] Analiza spożycia błonnika pokarmowego i jego frakcji w Polsce w ostatnim dziesięcioleciu w oparciu o dane GUS, Danuta Górecka, Patrycja Janus, Paulina Borysiak-Marzec, Krzysztof Dziedzic – Katedra Technologii Żywienia Człowieka, Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, 2011.
[2] Global Burden of Disease 2017 Diet Collaborators. Lancet 2019; 393:1958-72
STACJA BENZYNOWA & CONVENIENCE STORE
– CZERWIEC-LIPIEC 2021 –
> kliknij, aby się zapoznać się z pełnym wydaniem <
© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.