Dwie kolejne pizzerie Sbarro i nowy smak pizzy na stacjach Amic Energy

Udostępnij artykuł

Koncept serwujący amerykańską pizzę w całości i na kawałki zawitał do Wrocławia oraz zachodniej części Warszawy. 27 listopada odbędzie się uroczyste otwarcie nowego lokalu na stacji Amic Energy przy al. Armii Krajowej 50 we Wrocławiu, a 4 grudnia na stacji przy ul. Połczyńskiej 84 w Warszawie. Z tej okazji 100 klientów będzie mogło spróbować kawałka pizzy Sbarro za przysłowiową złotówkę.

sbarro pizza amic ludzie

Sbarro swoją historią sięga aż 1956 roku, kiedy to na Brooklynie włoska rodzina Carmela i Gennaro Sbarro otworzyła drzwi do swoich delikatesów, serwując pizzę na kawałki. Po 68 latach Sbarro jest liderem w kategorii pizzy impulsowej, oferując oryginalną nowojorską pizzę w rozmiarze XL na całym świecie. W Polsce pizza Sbarro dostępna jest tylko na stacjach AMIC Energy.

Pierwszy lokal Sbarro we Wrocławiu

W zeszłym tygodniu na stacji we Wrocławiu przy al. Armii Krajowej 50 została otwarta pierwsza w tym mieście restauracja amerykańskiej sieci pizzerii Sbarro, a 27 listopada odbędzie się uroczyste otwarcie tego lokalu. Tylko tego dnia będzie można kupić kawałek pizzy XL za 1 zł i wygrać nagrody w kole fortuny. Na klientów czekają też rabaty na paliwo do -20 gr/l w ramach promocji Tanie Środotankowanie oraz specjalne oferty na inne produkty z menu Sbarro.

Trzecia restauracja Sbarro w Warszawie

Już od najbliższej środy, tj. 27 listopada będzie można spróbować oryginalnej nowojorskiej pizzy na stacji Amic Energy w zachodniej części stolicy – przy ul. Połczyńskiej 84. To już siódma restauracja Sbarro w Polsce i trzecia w Warszawie.  Wydarzenie z atrakcjami i promocjami z okazji uroczystego otwarcia tego lokalu odbędzie się tydzień później, czyli w środę 4 grudnia. Tu również Amic Energy zaserwuje 100 osobom kawałki pizzy XL za przysłowiową złotówkę.

Stacja Benzynowa & Convenience Store
>> kliknij, aby zapoznać się z BEZPŁATNYM pełnym wydaniem <<

SB CS okladka

Pizza Góralska – nowość w Sbarro

Oryginalna nowojorska pizza jest przygotowywana na Amic Energy ręcznie tak, jak w tradycyjnych pizzeriach ze świeżo wyrabianego ciasta. Do każdej pizzy są wykorzystywane najwyższej jakości składniki, w tym pełnomleczny sera mozzarella i aromatyczne pomidory w stylu San Marzano. Pizza serwowana jest w całości i na kawałki, zarówno na miejscu na stacji, na wynos, jak i w dostawach. Pizza jest dostępna w trzech rozmiarach: duża 30 cm, średnia 35 cm oraz XL 43 cm. Właśnie w menu Sbarro pojawiła się nowa pozycja – pizza Góralska. Ser typu oscypek, cebula, kiełbasa i żurawina – to składniki, które przenoszą w klimat gór i zbliżającej się zimy. Zachęcamy do spróbowania tego wyjątkowego smaku szybko, bo jest to oferta limitowana. Unikalna w ofercie Sbarro jest także pizza Szefa, składająca się z dwóch warstw ręcznie wyrabianego świeżego ciasta wypełnionego po brzegi składnikami, takimi jak: kawałki soczystej wieprzowiny, kiełbasa pepperoni, ser mozzarella oraz chrupiący boczek. Taki kawałek zaspokoi nawet największe głodomory! Pizza to nie jedyny produkt w menu Sbarro. W ofercie dostępne są także Stromboli – włoskie przysmaki w postaci zawijanej pizzy, wypełnione po brzegi kurczakiem, pepperoni lub szpinakiem zapieczonymi w serach mozzarella, cheddar i ricotta oraz smakowite paluchy czosnkowe.

źródło: Amic Energy

NEWSLETTER PETROLNET ZAPISZ SIE

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.