Hendi: Najmłodsi klienci są niezwykle wymagający

Udostępnij artykuł
– Zakres działalności stacji benzynowych bardzo się zmienił w ostatnich latach. Stoisko z hot dogami i kawą to obecnie absolutna konieczność, bo tego oczekują klienci. Dlatego liczy się też nie tylko cena paliwa, ale również rozbudowana oferta gastronomiczna. Oprócz kawy i spożywanych na szybko hot dogów, zapiekanek i frytek oraz zimnych przekąsek w postaci kanapek, sałatek czy miksów jogurtowych, popularnością cieszą się pełne dania obiadowe spożywane na miejscu i desery – komentuje Tatiana Miecznik, dyrektor handlowy Hendi.
Komentarz został przygotowany specjalnie dla naszej redakcji 
Całą treść publikujemy w naszym czasopiśmie 
STACJA BENZYNOWA & CONVENIENCE STORE
– prosimy kliknąć

O ile w sezonie jesienno-zimowym głównym odbiorą oferty gastronomicznej na stacjach są klienci indywidualni, o tyle okres wakacyjny to czas, w którym do tej grupy dołączają rodziny z dziećmi i to właśnie o najmłodszych klientach zaczyna teraz myśleć branża paliwowa. Najmłodsi członkowie rodzin to klient niezwykle wymagający.

Na ciepło

Idealny posiłek dla dzieci na stacji powinien być  świeży, smaczny i zdrowy, a jednocześnie szybko przyrządzony. Posiłki zjadane w podróży mogą się kojarzyć z fast foodem i choć obecnie stacje oferują szerokie menu skrojone pod różnorodne gusta, to wiadomo, że dzieci lubią to, co znają i najczęściej sięgają po frytki, zapiekanki czy naleśniki. Polecamy zatem przygotować je w taki sposób, aby były zdrowe, a więc z ograniczeniem ilości tłuszczu.

Jest to możliwie dzięki nowoczesnym urządzeniom gastronomicznym, takim jak np. piec Hop! do smażenia frytek i nugetsów z oferty Hendi przeznaczony do szybkiego przygotowywania mrożonych produktów. Nie wymaga on stosowania frytury, ani żadnego innego tłuszczu. Zapiekanki i inne zapiekane dania na szybko z łatwością przygotujemy również w opiekaczu kwarcowym rozgrzewającym się w kilka sekund lub w turbo piecu Lainox Oracle z oferty Grafen. To urządzenie do szybkiego przygotowania posiłków, które łączy w sobie piec konwekcyjny z kuchenką mikrofalową.

Na szybko

Jemy oczami – to stara prawda, która w 100 proc. dotyczy również, a może nawet głównie dzieci. Kanapki i przekąski w zasięgu wzroku i na wyciągnięcie małej ręki, to coś o czym powinniśmy pamiętać.  Warto wyeksponować takie posiłki w przeszklonych witrynach otwieranych frontalnie i umożliwiających samoobsługę. Hendi w swojej ofercie posiada szeroki wybór regałów przeszklonych i witryn, w tym również chłodniczych.

Dla orzeźwienia

Latem szukamy orzeźwienia, ale również, co w podróży jest niezwykle ważne, dbamy odpowiedni poziom nawodnienia organizmu, a więc napoje to kolejny niezwykle ważny punkt w ofercie gastronomicznej stacji paliw. Możliwości jest wiele. Świeżo wyciskane soki owocowe i warzywne cieszą się ogromną popularnością.

Hendi oferuje szeroki wybór sokowirówek oraz wyciskarek do cytrusów. Serwis i szybkość obsługi zapewnią urządzenia samoobsługowe, takie jak np. Granitor do napojów typu sluch czy też samoobsługowy dyspenser z dwoma pojemnikami do soków. Świetną propozycją dla klientów mogą być przygotowane na miejscu, a więc świeże, koktajle owocowe lub mleczne. W ciepłe dni taki napój przyniesie orzeźwienie. Oferujemy zatem blendery z obudową wyciszającą przeznaczone do blendowania owoców i warzyw, przygotowania koktajli, smoothies oraz deserów, a także do kruszenia lodu.

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.

Opublikowano: 27.06.2019
Aktualizacja: 28.06.2019