Poznaj oliwy Monocultivar z oferty Monini

Udostępnij artykuł
Założona w 1920 w Umbrii, zwanej Zielonym sercem Włoch, Monini jest jedną z niewielu firm, która nadal pozostaje w rękach rodziny i aktywnie uczestniczy w jej życiu.

Rodzinna pasja jest przekazywana z pokolenia na pokolenie. Dziś firmą Monini zarządza już trzecie pokolenie, na czele z wnukiem fundatora, Zefferino Monini osobiście odpowiedzialnym za staranną
selekcje oliw „Z miłości do oliwy”.

Monocultivar, w kontekście oliwy, najprościej tłumaczyć jako Oliwa Monokulturowa, czyli produkowana wyłącznie z jednej odmiany oliwek. Filozofia produktów Monini Monocultivar (ang. CULTIvated VARiety) odnosi się do odmiany uprawianych oliwek, które posiadają zestaw specyficznych cech morfologicznych, fizjologicznych i agronomicznych charakterystycznych dla danej odmiany – często związanych z określonym obszarem geograficznym.

Dlatego tak ważne jest, by uprawiać i pielęgnować oliwki z poszanowaniem ich wyjątkowych cech. Właśnie tak powstają wyjątkowe oliwy z pierwszego tłoczenia Monini Monocultivar. Są one w 100 proc. włoskie, organiczne i ekstrahowane na zimno.

STACJE PALIW – SPRZEDAŻ DETALICZNA – RAPORT 2020
>> kliknij, aby się zapoznać się z pełnym wydaniem <<

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.

Opublikowano: 22.09.2020
Aktualizacja: 22.09.2020