W koncepcie Caffe Moya oficjalnie rozpoczęło się lato. Sieć wprowadziła do oferty orzeźwiającą kawę mrożoną. Mroźne pobudzenie zmysłów można osiągnąć w kilku prostych krokach na wybranych stacjach Moya.
Przygoda z kawą mrożoną zaczyna się o pobraniu z lodówki kubka napełnionego kostkami lodu. Przygotowani do dalszych doznań klienci ruszają do ekspresu z kawą. Wybierają rodzaj małej kawy –czarnej lub z mlekiem. Istnieje możliwość dodania jednego z rekomendowanych syropów – francuskiej wanilii lub karaibskiego kokosu.
Chłodna kawa zachowuje właściwości tradycyjnego, gorącego napoju – orzeźwia, wyostrza zmysły, pobudza. Każdy kolejny łyk sprawia, że czujemy się doładowani.
Kilka słów o kawie Moya
Doskonały i niespotykany nigdzie indziej smak kawy w Caffe Moya to zasługa specjalnej kombinacji ziaren – arabiki i robusty. Słodycz naparu skrywa się za marcepanowo-czekoladowym akcentem. Całość dopełnia lekko pikantne wykończenie.
STACJA BENZYNOWA & CONVENIENCE STORE MAJ 2019
> kliknij, aby się zapoznać się z pełnym wydaniem <
Kilka słów o syropach
Wanilia była tradycyjnie używana przez francuskich kucharzy w wielu deserach, w szczególności w pysznym kremie waniliowym, który później został nazwany „francuską wanilią”. Syrop francuska wanilia, który jest rekomendowany do kawy mrożonej, ma perfekcyjny kremowy smak, który idealnie komponuje się z gorzkim posmakiem zimnej kawy.
Palmy kokosowe występują najczęściej w krajach tropikalnych. Odżywcze orzechy kokosowe i ich mleczko są szeroko stosowane w napojach oraz potrawach, ponieważ ich słodki, uniwersalny smak dobrze komponuje się z nutką słodką, gorzką i słoną. W sanskrycie jest on nazywany „kalpa vriksha”, co oznacza „drzewo, które zaspokaja wszystkie potrzeby życia”. Wybór syropu kokosowego zapewni mrożonej kawie czysty kokosowy smak.
© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.