Strauss Cafe: Jakość kawy może być decydująca dla kierowcy

Udostępnij artykuł
Komentuje Witold Sosnowski, Kierownik Serwisu AFH Strauss Cafe Poland
Do tego, że rynek stacji paliw w Polsce ciągle się rozwija, nie trzeba już nikogo przekonywać. Zmiany są szczególnie widoczne na stacjach sieciowych, które modernizują swoje koncepty gastronomiczne stawiają na podnoszenie standardu oferowanych usług.

Powierzchnia przeznaczona na gastronomię stanowi coraz większą część każdej stacji. Oferta gastronomiczna, różnorodność produktów w sklepie i jakość kawy może być decydująca dla kierowcy, który dokona wyboru akurat tej stacji spośród wielu, które będzie mijał na swojej drodze. Zauważamy, że w dużej mierze zmiany dotyczą „kącików kawowych”, które w części gastronomicznej odgrywają jedną z decydujących ról świadczących o atrakcyjności oferty dla podróżnych.

STACJE PALIW – SPRZEDAŻ DETALICZNA – RAPORT 2018
> kliknij, aby się zapoznać się z pełnym wydaniem <

Właściciele stacji benzynowych doskonale rozumieją, że konsumenci nie akceptują już słabej i przypadkowej kawy, tylko oczekują wysokiej jakości napoju na poziomie tego, który jest serwowany w kawiarniach. Optymalnym rozwiązaniem, aby zapewnić stałą i powtarzalną jakość produktów kawowych i mlecznych na bazie kawy, jest zastosowanie ekspresów automatycznych o dużej wydajności dziennej. Strauss Cafe posiada w swojej ofercie skierowanej do rynku HoReCa oraz stacji paliw i działających przy nich sklepów typu convenience wysokiej jakości i wytrzymałości ekspresy S30 i S20 włoskiej firmy LaCimbali, które dzięki najnowszym rozwiązanym technologicznym zapewnią najwyższą jakość i powtarzalność każdego z produktów. Warto wspomnieć, że ekspresy posiadają dwukierunkową usługę telemetrii, dzięki której można na bieżąco monitorować stan urządzenia oraz w pełni automatyczny proces czyszczenia, ważny dla zachowania najwyższej jakości w każdej filiżance kawy.

Kolejnym trendem, który jest już mocno zauważalny w ofercie gastronomicznej stacji są produkty typu „Fresh”. Coraz większa liczba konsumentów docenia możliwość kupienia w podróży świeżo wyciśniętego soku, na bieżąco przygotowanej kanapki, czy swojej ulubionej kawy zmielonej ze świeżo palonych ziaren. Zauważając wyraźny wzrost zainteresowania konsumentów tego typu produktami i monitorując trendy światowe stworzyliśmy nową propozycję będącą odpowiedzią na potrzeby rynku. Strauss Cafe, jako profesjonalna firma dostarczająca od wielu lat produkty najwyższej jakości, posiada już w swojej ofercie kawę „MK Cafe Fresh”, która jest mieszanką 100 proc. ziaren Arabiki i jest dostarczana do klienta maksymalnie w ciągu 14 dniu od jej wypalenia. Jak oceniają bariści, taka kawa najpełniej oddaje swój charakter, jej ziarna osiągają swoje najwyższe wartości i najlepsze proporcje, a ich smak klaruje się i staje się bardziej szlachetny.

Komentarz pana Witolda Sosnowskiego ukazał się na łamach specjalnego wydania magazynu właścicieli stacji paliw “Stacja Benzynowa & Convenience Store” pt. “Stacje Paliw – Sprzedaż Detaliczna – Raport 2018”.

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k. Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.

Opublikowano: 13.09.2018
Aktualizacja: 13.09.2018