W konkursie organizowanym przez nasze redakcje Nowości Gastronomicznych oraz newsowego portalu Horecanet.pl, już po raz dziesiąty, Jury złożone z prelegentów oraz panelistów XIX Food Business Forum® 2021 wyłoniło zwycięzców. Tym razem 18, w 16 kategoriach. Uroczysta Gala z kolacją, podczas której wręczono nagrody, odbyła się w poniedziałek 29 listopada w Sheraton Grand Warsaw. Wydarzenie tradycyjnie towarzyszyło najważniejszemu w Polsce spotkaniu restauratorów, inwestorów, kupców oraz dostawców HoReCa.

Organizowany przez BROG B2B wydawcę m.in. czasopism Nowości Gastronomiczne, Sweets & Coffee oraz portalu Horecanet.pl konkurs Food Business Awards to unikalna okazja do promocji najlepszych firm i lokali gastronomicznych w Polsce, a także wyjątkowa możliwość uhonorowania pracy i osiągnięć właścicieli oraz personelu. To również narzędzie służące kształtowaniu pozytywnego wizerunku całej branży w naszym kraju. Jury konkursu złożone jest z prelegentów i panelistów dorocznego Forum Rynku Gastronomicznego FOOD BUSINESS FORUM® 2021. Zgodnie z punktacją przez nich przyznaną, wybierani są finaliści oraz zwycięzcy poszczególnych kategorii. Zgłoszenie, udział w konkursie oraz całodziennym Forum nigdy nie wiąże się z żadną opłatą!
NOWOŚCI GASTRONOMICZNE listopad 2021
>> kliknij, aby zapoznać się z pełnym wydaniem <<
KATEGORIA
KONCEPT SPOŁECZNIE ODPOWIEDZIALNY
POD PATRONATEM ZP HORECA
FINALIŚCI
Ogólnopolski System Kaucyjny Take!Cup
Właściciel: Take!Cup
EKOlogika
ul. Opaczewska 43 lok 6, Warszawa Właściciel: EKOlogika Aneta Sakowicz
Kuchnia za Ścianą
ul. Kierbedzia 8, Warszawa Właściciel: Arche Restauracje
ZWYCIĘZCA
EKOlogika
KATEGORIA
KONCEPT STREET FOOD / FOOD TRUCK
FINALIŚCI
Morze Pasta
ul. Jerzego Popiełuszki 5, Gdańsk
Właściciel: Stay inn
Gringo Bar
Właściciel: Gringo Bar
Brooklyn BURGER’S
Właściciel: BROOKLYN ONZ 2013
Mexicali Taco Bar
ul. Jerzego Popiełuszki 5, Gdańsk
Właściciel: Stay inn
ZWYCIĘZCA
Gringo Bar
KATEGORIA
KONCEPT PRZYJAZNY ŚRODOWISKU
POD PATRONATEM ZP HORECA
FINALIŚCI
EKOlogika
ul. Opaczewska 43 lok 6, Warszawa
Właściciel: EKOlogika Aneta Sakowicz
Etno Cafe
Właściciel: Etno Cafe
Ogólnopolski System Kaucyjny Take!Cup
Właściciel: Take!Cup
Restaurant Club
Właściciel: Spółka Restaurant Club
Handelek Bistro
Właściciel: spółka HANDELEK
ZWYCIĘZCA
Ogólnopolski System Kaucyjny Take!Cup

KATEGORIA
NOWATORSKA STRATEGIA MARKETINGOWA
FINALIŚCI
Restauracja Der Elefant Warszawa
Właściciel: Spółka Plejades-2
dobro&dobro cafe
Właściciel: dobro&dobro cafe
Tutti Santi
Właściciel: BDB Marketing Serwis Sergiusz Urbaniak
Pasibus
Właściciel: Food For Nation
ZWYCIĘZCY EX AEQUO
dobro&dobro cafe
Tutti Santi
KATEGORIA
KAWIARNIA – BISTRO
FINALIŚCI
Green Caffe Nero Generation
ul. Towarowa 28, Warszawa
Właściciel: Green Coffee
Bułkę przez Bibułkę
ul. Żurawia 6/12, Warszawa
Właściciel: Applecore Dojnikowski
dobro&dobro cafe
ul. Żaryna 2B, Warszawa
Właściciel: dobro&dobro cafe
Green Caffe Nero Bracka Kraków
Bracka 1A, Kraków
Właściciel: Green Coffee
ZWYCIĘZCY EX AEQUO
Bułkę przez Bibułkę
dobro&dobro cafe

Marka zwyciężyła w kategoriach: Nowatorska strategia marketingowa i Kawiarnia Bistro
KATEGORIA
FAST-FOOD
FINALIŚCI
Gringo Bar Salsownia
ul. Koszykowa 63, Warszawa
Właściciel: Gringo Bar
Krowarzywa Vegan Burger
ul. Hoża 29/31, Warszawa
Właściciel: Dobrze
Chilli Mili
ul. Bracka 4, Lubań
Właściciel: Cartel Foods Piotr Terlikowski
ZWYCIĘZCA
Gringo Bar Salsownia
KATEGORIA
DEBIUT KONCEPTU
FINALIŚCI
Browary Warszawskie
ul. Grzybowska 60, Warszawa
Właściciel: Echo Investment
Food Hall Browary
ul. Haberbuscha i Schielego 2, Warszawa
Właściciel: Food Hall Browary
Restauracja Rzeźnik
ul. Nowy Świat 32, Warszawa
Właściciel: CZEKAGO
Raclette Hot Dogs
ul. Jerzego Popiełuszki 5, Gdańsk
Właściciel: Stay inn
ZWYCIĘZCA
Browary Warszawskie

KATEGORIA
FOOD HALL / FOOD COURT
FINALIŚCI
Food Hall Elektrownia Powiśle
ul. Dobra 42, Warszawa
Właściciel: Tristan Capital Partners i White Star Real Estate
Food Hall Browary
ul. Haberbuscha i Schielego 2, Warszawa
Właściciel: Food Hall Browary
Słony Spichlerz
Ul. Chmielna 10, Gdańsk
Właściciel: SDG VENTURES
ZWYCIĘZCA
Food Hall Elektrownia Powiśle
KATEGORIA
EFEKTYWNY ROZWÓJ MARKI
FINALIŚCI
Bułkę przez Bibułkę
Właściciel: Applecore Dojnikowski
Handelek Bistro Kraków
Właściciel: spółka HANDELEK
Tutti Santi
Właściciel: BDB Marketing Serwis Sergiusz Urbaniak
North Fish
Właściciel: North Food
ZWYCIĘZCA
Bułkę przez Bibułkę
KATEGORIA
RESTAURACJA HOTELOWA
FINALIŚCI
Restauracja Clash – NYX Hotel Warsaw
ul. Chmielna 71, Warszawa
Właściciel: Leonardo Hotels Warsaw
Restauracja Papieroovka Cider Garden – Hotel Sadova
Ul. Łąkowa 60, Gdańsk
Właściciel: Spółka Sadowa
Restauracja Regionalna Nosalowy Dwór
ul. Balzera 21d, Zakopane
Właściciel: Nosalowy Dwór
Restauracja Four – Grand Ascot Hotel
Józefa Szujskiego 4, Kraków
Właściciel: Grand Ascot Wrzecionek
ZWYCIĘZCA
Restauracja Clash – NYX Hotel Warsaw
KATEGORIA
NAJCIEKAWSZY WYSTRÓJ / DESIGN
FINALIŚCI
Food Hall Elektrownia Powiśle
ul. Dobra 42, Warszawa
Właściciel: Tristan Capital Partners i White Star Real Estate
Opasły Tom Kręgliccy
ul. Wierzbowa 9, Warszawa
Właściciel: Spółka El Popo Kręgliccy
Restauracja Belvedere
Agrykola 1, Warszawa
Właściciel: Belvedere – Cafe Łazienki Królewskie
ZWYCIĘZCA
Food Hall Elektrownia Powiśle
KATEGORIA
RESTAURACJA KUCHNIA WEGETARIAŃSKA / WEGAŃSKA
FINALIŚCI
Kura Warzyw Gemüse Kebap
Wrocławska 20, Poznań
Właściciel: Regina di Milan
Krowarzywa Vegan Burger
ul. Hoża 29/31, Warszawa
Właściciel: Dobrze
ORZO People Music Nature
Plac Nowy Targ 28, Wrocław
Właściciel: Gastro Group Kwaśniewski i Wspólnicy
ZWYCIĘZCA
Krowarzywa Vegan Burger
KATEGORIA
WYDARZENIE KULINARNE ROKU
FINALIŚCI
Restaurant Club
Właściciel: Spółka Restaurant Club
Otwarcie Food Hall Browary
ul. Haberbuscha i Schielego 2, Warszawa
Właściciel: Food Hall Browary
Neo(n) Bistro
Właściciele: Spółki Restaurant Club i NOCNY MARKET
ZWYCIĘZCA
Otwarcie Food Hall Browary

KATEGORIA
RESTAURACJA TRADYCYJNA KUCHNIA POLSKA
FINALIŚCI
Śląska Prohibicja
Ul. Krawczyka 1, Katowice
Właściciel: Spółka akcyjna Śląska Prohibicja
Der Elefant
plac Bankowy 1, Warszawa
Właściciel: Spółka Plejades-2
Restauracja Regionalna Nosalowy Dwór
ul. Balzera 21d, Zakopane
Właściciel: Nosalowy Dwór
Podwale 25 Piwna Kompania
ul. Podwale 25; Warszawa
Właściciel: Spółka Plejades-1
ZWYCIĘZCA
Restauracja Regionalna Nosalowy Dwór
KATEGORIA
RESTAURACJA TRADYCYJNE KUCHNIE ŚWIATA
FINALIŚCI
ORZO People Music Nature
Plac Nowy Targ 28, Wrocław
Właściciel: Gastro Group Kwaśniewski i Wspólnicy
Tutti Santi
ul. Górnośląska 71, Kalisz
Właściciel: BDB Marketing Serwis Sergiusz Urbaniak
Der Elefant
plac Bankowy 1, Warszawa
Właściciel: Spółka Plejades-2
Otto Pompieri
plac Bankowy 1, Warszawa
Właściciel: Spółka Plejades-2
ZWYCIĘZCA
Tutti Santi
KATEGORIA
NAJLEPSZE MENU
FINALIŚCI
Otto Pompieri
plac Bankowy 1, Warszawa
Właściciel: Spółka Plejades-2
Restauracja Four – Grand Ascot Hotel
Józefa Szujskiego 4, Kraków
Właściciel: Grand Ascot Wrzecionek
ORZO People Music Nature
Plac Nowy Targ 28, Wrocław
Właściciel: Gastro Group Kwaśniewski i Wspólnicy
ZWYCIĘZCA
ORZO People Music Nature

Rozstrzygnięcie konkursu było zwieńczeniem XIX Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum 2021. Wszystkim finalistom i zwycięzcom raz jeszcze serdecznie gratulujemy! Zapraszamy do udziału w kolejnej edycji wydarzenia oraz w konkursie Food Business Awards! Dostawców zapraszamy do współpracy i uczestnictwa w konkursie Supplier of the Year!
Organizatorem jest BROG B2B – media efektywnej komunikacji – wydawca czasopism: Świat Hoteli, Nowości Gastronomiczne, Sweets & Coffee, Stacja Benzynowa & Convenience Store; portali: www.horecanet.pl, www.petrolnet.pl, oraz organizator Forum Rynku Hotelarskiego Profit Hotel, Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum, Forum Rynku Kawiarni, Cukierni, Lodziarni, Piekarni Sweets & Coffee, a także Forum Rynku Stacji Paliw PetroTrend.
© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.