Grzybowe menu na stacjach paliw

Udostępnij artykuł

Restauracje oferują przede wszystkim: pierogi, zupę grzybową, grzyby w śmietanie, grzybki do jajecznicy, sos pieczarkowo – borowikowy do dań głównych oraz inne. Warto zauważyć także, że grzyby – cenione zarówno za walory smakowe, jak i niepowtarzalny aromat, zawierają także wartościowe substancje odżywcze: witaminy z grupy A, B, PP, D, sole mineralne oraz mikroelementy. Wartości odżywcze zawarte w grzybach tym bardziej powinny zachęcić klientów stacji paliw do kupowania potraw zawierających polskie grzyby.

Sieć Leśne Runo otworzyła w 2010 roku trzy nowe restauracje – w miejscowości Stopka przy drodze krajowej nr 25, stacja marki PKN Orlen, w Nowej Dębie, przy drodze krajowej nr 9 stacja marki Statoil oraz we Frydrychowie, przy drodze krajowej nr 15, stacja marki PKN Orlen.

Sieć restauracji przydrożnych "Leśne Runo" należy do powstałego z inicjatywy Polskiej Agencji Rozwoju Turystyki S.A. – Towarzystwa Przyjaciół Polskiej Kuchni S.A., które powstało w roku 2000.
Celem działalności Spółki jest stworzenie i rozwinięcie w naszym kraju sieci restauracji "Leśne Runo", oferującej tradycyjne dania polskiej kuchni i mogącej skutecznie konkurować z zachodnimi sieciami gastronomicznymi typu "fast-food".

Koncepcja rozwoju sieci restauracji "Leśne Runo" zakłada uruchamianie lokali przy stacjach paliw, w miejscach o nasilonym ruchu turystycznym i biznesowym. Cechą wyróżniającą "Leśne Runo" spośród innych sieciowych firm gastronomicznych jest połączenie polskiej tradycji kulinarnej z nowoczesnymi standardami obsługi, charakterystycznymi dla restauracji typu "fast food". Zgodnie z nazwą marki, restauracje oferują dania przygotowane na bazie produktów naturalnych z dodatkiem owoców runa leśnego. Wszystkie restauracje należące do sieci posiadają jednolity wystrój wnętrz, oferują identyczne menu, wprowadziły system HACCP i prezentują jednakowy, wysoki poziom obsługi klienta.

Opublikowano: 15.09.2010
Aktualizacja: 15.09.2010