Nowa irlandzka whiskey

Udostępnij artykuł
Alkohole z segmentu „brown spirits” wciąż zyskują na znaczeniu, a największą dynamikę wzrostu w kategorii whisky odnotowuje ta produkowana w Irlandii. Stock Polska wychodzi naprzeciw preferencjom konsumentów i rozszerza swoje portfolio o The Dubliner Irish Whiskey, dostępną w dwóch wariantach.
Print

Do wciąż rosnącej kategorii „brown spirits”, w której zdecydowany prym wiedzie whisky, dołącza nowy produkt w portfolio Stock Polska – The Dubliner Irish Whiskey. Wytwarzana w historycznych budynkach Dublin Liberties Distillery – tradycyjnym centrum destylacji whiskey w Irlandii, stworzona przez Darylla Macnally’ego, cenionego master blendera.

– The Dubliner to nowa propozycja na rynku whiskey, dostępna w dwóch wariantach – dzięki temu trafia w różne, ale konkretne potrzeby naszych konsumentów i stanowi doskonałe uzupełnienie portfolio Stock Polska o autentyczną, irlandzką markę. The Dubliner to przede wszystkim wyrazisty smak i bogate dziedzictwo destylarni Zielonej Wyspy – mówi Arkadiusz Słota, senior brand manager marki The Dubliner.

The Dubliner jest dostępny w dwóch wariantach – The Dubliner Irish Whiskey 40 proc. trzykrotnie destylowany, blendowany z whiskey single malt i zbożowych, przechowywany przez trzy lata w specjalnie dobieranych, dębowych beczkach po bourbonie. Dla tych, którzy dopiero zaczynają swoją przygodę z tą kategorią alkoholi, Stock Polska proponuje The Dubliner Irish Whiskey Liqueur 30 proc. – to łagodne połączenie irlandzkiej whiskey z miodem i karmelem, kremowe i gładkie. Oba warianty doskonale sprawdzą się zarówno do sączenia, jak również jako baza do koktajli.

Doskonała jakość i smak trunku zostały niejednokrotnie docenione także w wielu międzynarodowych konkursach.

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k. Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.

Opublikowano: 24.04.2019
Aktualizacja: 24.04.2019