– Z niecierpliwością czekamy na otwarcie pierwszej flagowej restauracji w Polsce, co ułatwi nam znalezienie kolejnych klientów – informuje Iwona Świderska, przedstawicielka firmy Fast Food Systems. Firma jest na etapie poszukiwań operatora (tzw. masterfranczyzodawcy), który zajmie się rozwojem systemu franczyzowego na terenie naszego kraju.. – Każda dobra lokalizacja jest dla nas ważna, a lokalizacja przy stacjach benzynowych jest atrakcyjna rozwojowo – ocenia Iwona Świderska.
Strategia Fast Food System przewiduje stworzenie ogólnopolskiej sieci z dużą liczbą lokali. Firma poszukuje osoby, która zakupi licencję franczyzową i założy flagowy bar. Sieć będzie rozwijana poprzez dalszą sprzedaż licencji franczyzowych zainteresowanym przedsiębiorcom. Masterfranczyzobiorca będzie zarządzał rozwiniętą siecią.
Fast Food System jest brytyjską firmą, założoną w 1976 roku, która prowadzi i zarządza siecią skupiającą 460 franczyzobiorców operujących 760 restauracjami SFC Express w 70 krajach. Southern Fried Chicken znana jest jako restauracja fast food, oferująca szeroką gamę produktów, w tym dania ze smażonego kurczaka, hamburgery, pizzę i żeberka. Wszystkie restauracje SFC Express wykończone są według standardowego projektu – w delikatnych pastelowych kolorach.