Pierwsza odsłona targów odbędzie się w dniach 8 – 9 lutego 2011 r. w Gdańsku, o którym organizatorzy imprezy mówią jako o wakacyjnym centrum Polski i jednym z najbardziej perspektywicznych obszarów dla branży gastronomicznej. Następnie targi zawitają do Krakowa, gdzie w dniach 11 – 12 maja 2011 r. będą mogli zaprezentować się producenci i dystrybutorzy dla gastronomii i cateringu.
Targi easyFairs FOOD-to-GO to impreza skierowana do przedstawicieli branży małej gastronomii i cateringu. Do udziału w targach zaproszeni są więc producenci i dystrybutorzy: produktów i półproduktów spożywczych, dodatków do dań, gotowych dań i napojów, maszyn vendingowych, automatów i dystrybutorów napojów, urządzeń pakujących i opakowań, środków czystości oraz wszelkich rozwiązań niezbędnych dla prowadzenia działalności gastronomicznej.
Jest o jedyna w Polsce impreza branżowa ukierunkowana na dynamicznie rozwijający się rynek małej gastronomii i jedzenia na wynos. Targi odwiedzają głównie osoby podejmujące decyzje zakupowe – właściciele firm, członkowie zarządu i menedżerowie. Jest to impreza ukierunkowana na sprzedaż – gwarantuje możliwość nawiązania bardzo konkretnych kontaktów przy łatwym do zmierzenia sumarycznym koszcie udziału, niższym niż na tradycyjnych targach gastronomicznych.